Veelgestelde vragen

Wie moet de Bali Tax (Bali toeristentaks / Bali toeristenbelasting) betalen?
Vanaf 14 februari 2024 dienen alle niet-ingezetenen van Bali de toeristentaks per persoon per bezoek aan Bali online te voldoen.

 

Moet ik ook nog toeristenbelasting betalen?
Ja, de toeristenbelasting is voortaan online aan te vragen voor vertrek naar Bali via BaliTax.nl. Dit wordt ook wel de Bali Tax of Bali toeristentaks genoemd.

 

Wat zijn de kosten van de Bali toeristentaks?
U kunt de Bali Tax al aanvragen voor slechts 27,90 euro op BaliTax.nl, waar wij de voordeligste aanbieder zijn van Nederland en België. Van het totale bedrag van 27,90 euro wordt ongeveer 10 euro gebruikt voor de aanvraag van uw Bali tax bij de overheid van Bali. De resterende 17,90 euro dekt de Nederlandse BTW, iDEAL of Bancontact kosten, behandelingskosten en personeelskosten. Wij voeren een handmatige controle uit op uw aanvraag. Het is van belang te weten dat de provinciale overheid geen handmatige controle uitvoert. Indien u een onjuiste Bali toeristentaks aanvraagt, dient u verplicht een nieuwe aanvraag in te dienen.

 

Moeten zowel kinderen als volwassenen de Bali Tax betalen?
Ja, op deze website betalen kinderen en volwassenen hetzelfde tarief.

 

Is het noodzakelijk om een uitgeprint exemplaar van het Bali Tax document bij mij te hebben?
Het uitprinten van de Bali toeristentaks is niet verplicht, maar wordt aanbevolen indien u verwacht dat de batterij van uw apparaat leeg zou kunnen raken tijdens de vlucht. Anders kunt u de QR-code op uw apparaat tonen. Bekijk hier een Bali toeristentaks voorbeeld.

 

Kan de Bali Tax op de luchthaven worden ingevuld?
Ja, het is mogelijk om de Bali Tax bij aankomst op Bali aan te vragen. Wij raden echter aan om dit vooraf online aan te vragen om lange wachtrijen op de luchthaven te vermijden.

 

Moet ik als transit- of overstappende passagier het formulier invullen?
Ja, zelfs als u een transit- of overstappende passagier bent, bent u nog steeds verplicht om de Bali toeristenbelasting vooraf in te vullen.

 

Is de Bali Tax een eenmalige betaling?
Ja, de Bali Tax is een verplichte betaling per persoon per bezoek.

 

Ben ik vrijgesteld van de Bali Tax als ik regelmatig naar Bali reis?
Nee, alle niet-ingezetenen van Bali dienen de Bali Tax per persoon per bezoek te betalen.

 

Indien mijn touroperator mijn Bali Tax heeft betaald omdat ik met een groep reis, moet ik dan een QR-code tonen?
Ja, elke bezoeker dient een persoonlijke QR-code te tonen op de luchthaven, hetzij digitaal of als geprint document.

 

Maakt deze website deel uit van de provinciale overheid van Bali?
Nee, BaliTax.nl is geen onderdeel van een overheidsinstantie of door de staat geleide organisatie. Het is een website waar reizigers naar het eiland Bali de toeristentaks kunnen aanvragen in het Nederlands en kunnen betalen met iDEAL of Bancontact.

 

Hoe ver van tevoren kan ik de Bali Tax betalen?
Er geldt een niet-restitueerbaar beleid voor de Bali Tax. Daarom is het raadzaam om deze toeristenbelasting vlak voor de reisdatum te betalen om teleurstellingen te voorkomen bij wijzigingen in de reisplannen. U kunt de Bali Tax op elk moment voor de geplande reisdatum aanvragen, inclusief op de dag van de reis zelf.